Mijn naam is Colette Lentink, student ruimtelijke vormgeving en in mijn vrije tijd altijd wel bezig met creatieve projecten. Ik loop stage bij Instyle Home als interieurontwerper. Ruimtes inrichten en creatieve projecten heb ik altijd al leuk gevonden, dus waarom zou je van je hobby geen beroep maken ?
 

"...Kleur kan zoveel bepalen in de sfeer van uw interieur. Wilt u kleur toevoegen, maar weet u niet hoe ? Ik heb een aantal tips voor u ! "


BASISKLEUREN
Aan de linkerkant van de grote cirkel ziet u koude kleuren en aan de rechterkant warme kleuren. Voeg een warme kleur toe aan uw interieur. Zo heeft u al gauw een plek die veel meer sfeer uitstraalt.

Wilt u verschillende kleuren in uw interieur ?
Kies dan voor kleurcontrasten. Hier zijn een aantal contrasten die goed werken:

Warm koud contrast
Als u een warme kleur combineert met een koude kleur dan geeft dat een mooie balans.

Licht-donker contrast
Een lichte kleur komt goed naar voren bij een donkere kleur en andersom natuurlijk!

Complementair contrast
Complementaire kleuren versterken elkaar. Als u kijkt naar de kleurencirkel dan staan de kleuren recht tegenover elkaar. De bekendste voorbeelden van complementaire kleuren zijn ‘geel en paars’, ‘blauw en oranje’ en ‘groen en rood’.

Ton sur ton
Hoewel het geen contrast is werkt ‘ton sur ton’ ook heel goed. Oftewel dezelfde kleur in verschillende tinten bij elkaar. Dit kunt u ook mooi combineren met zwart en wit.

Hartelijke groet,

Colette Lentink,

student ruimtelijke vormgeving
  Colette Lentink     28-09-2018 09:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.