Instyle Home heeft eigen interieur architecten en specialisten in dienst. Iedere dag zijn zij bezig met het verwezenlijken van prachtige interieur ontwerpen. Tevens zorgen wij voor jonge instroom vanuit het onderwijs.

Een nieuw interieur uitzoeken, altijd lastig.

  Tamara van Hooren     09/10/2018     Reacties (0)Ik ben Tamara van Hooren, 24 jaar, en werkzaam als verkoop begeleider bij Instyle Home. Ik heb een passie voor interieurs en het volgen van de laatste trends op het gebied van wonen. Deze passie wil ik graag aan u overdragen.

Zoektocht
Altijd lastig wanneer je een nieuw interieur gaat uitzoeken. Er is ongelooflijk veel keuze, maar dat niet alleen, vindt u het na een jaar nog mooi ? Een aantal tips kan ik jullie geven om het kiezen van jullie droominterieur gemakkelijker te maken.


Moodboards
Maak moodboards, en nee dat hoeft niet perse door middel van knippen en plakken op een groot A3 papier. Tegenwoordig kan dat heel gemakkelijk met Pinterest. Een platform waar je heel veel verschillende afbeeldingen kunt vinden en allemaal op een virtueel bord kunt verzamelen.

 

"...Pinterest is een ideale tool voor het samenstellen van een moodboard voor uw interieur inspiratie... Eenvoudig, handig en heel veel aanbod..."De Basis
De beleving is gekozen dan eerst beginnen bij de basis van het interieur, de keuze van de wandbekleding en de vloeren.


Meubels
Daarna komen de meubels aan bod. Welke stijl wilt u uitstralen? Modern, landelijk, stoer of juist een vintage stijl. De keuze van de gewenste stijl is belangrijk voor de materialen die u wilt gaan toepassen bij de meubels.


Aankleding
Tot slot, de aankleding van het interieur. Denk daarbij aan de verlichting, decoratie, de echte finishing touch waardoor de sfeer compleet wordt gemaakt.

Verwijzingen
Ik heb een aantal verwijzingen naar onze producten per stijl voor u op een rij gezet. Als u op de suggesties klikt, dan wordt u direct door geleidt naar het betreffende meubel.

Tony +A Vintage  ( Vintage stijl )

Eetkamerstoel Victor ( Stoer )

TV meubel Long beach ( Landelijk )

Vloerlamp Metalco ( Modern )

Lees meer

wat kleur kan doen in uw interieur

  Colette Lentink     28/09/2018     Reacties (0)


 


Mijn naam is Colette Lentink, student ruimtelijke vormgeving en in mijn vrije tijd altijd wel bezig met creatieve projecten. Ik loop stage bij Instyle Home als interieurontwerper. Ruimtes inrichten en creatieve projecten heb ik altijd al leuk gevonden, dus waarom zou je van je hobby geen beroep maken ?
 

"...Kleur kan zoveel bepalen in de sfeer van uw interieur. Wilt u kleur toevoegen, maar weet u niet hoe ? Ik heb een aantal tips voor u ! "


Het is handig om de basiskleuren in gedachten te houden
Aan de linkerkant van de grote cirkel ziet u koude kleuren en aan de rechterkant warme kleuren. Voeg een warme kleur toe aan uw interieur. Zo heeft u al gauw een plek die veel meer sfeer uitstraalt.


Wilt u verschillende kleuren in uw interieur ?
Kies dan voor kleurcontrasten. Hier zijn een aantal contrasten die goed werken:

Warm koud contrast
Als u een warme kleur combineert met een koude kleur dan geeft dat een mooie balans.

Licht-donker contrast
Een lichte kleur komt goed naar voren bij een donkere kleur en andersom natuurlijk!

Complementair contrast
Complementaire kleuren versterken elkaar. Als u kijkt naar de kleurencirkel dan staan de kleuren recht tegenover elkaar. De bekendste voorbeelden van complementaire kleuren zijn ‘geel en paars’, ‘blauw en oranje’ en ‘groen en rood’.

Ton sur ton
Hoewel het geen contrast is werkt ‘ton sur ton’ ook heel goed. Oftewel dezelfde kleur in verschillende tinten bij elkaar. Dit kunt u ook mooi combineren met zwart en wit.

Hartelijke groet,


Colette Lentink,
student ruimtelijke vormgeving

Lees meer