DELEN IS VERMENIGVULDIGEN
Instyle Home heeft eigen interieur architecten en specialisten in dienst. Iedere dag zijn zij bezig met het verwezenlijken van prachtige interieur ontwerpen. Tevens zorgen wij voor jonge instroom vanuit het onderwijs. Wij willen graag onze kennis en ideeen met u delen.
Groen in Huis

  Colette Lentink     30-11-2018     Reacties (0)

Groen in Huis

Planten zijn niet alleen heel leuk en trendy, maar zijn ook heel goed voor u ! Alleen hoe zorgt u er voor dat ze niet na een maand alweer de prullenbak in kunnen ? Ik heb een aantal tips voor u verzameld.


ZONLICHT
Meestal staat op het label wel of de plant van veel of weinig zonlicht houdt. Het is handig om af en toe de plant te draaien. Ze groeien naar het zonlicht, door ze regelmatig te draaien voorkomt u dat ze scheef gaan groeien.

LUCHTVOCHTIGHEID
Voor planten is het belangrijk dat de luchtvochtigheid constant is. Tussen de 40% en 60% is het meest ideaal. Niet alleen voor uw planten, maar ook voor uzelf is dat het meest gezond.
De luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer of weerstation.


WATER
Naast zonlicht is water natuurlijk ook essentieel voor planten. Geef uw planten dus regelmatig water. Eenmaal per week is meestal genoeg, in de zomer hebben ze vaak wel wat meer water nodig. Cactussen en vetplanten zijn een iets ander verhaal. Ze komen uit droge en warme omgevingen en hebben dus minder water nodig. In de winter kunt u ze gerust eens in de drie weken water geven.

VERWARMING EN RAMEN
Vooral in de winter moet u voorzichtig zijn met het plaatsen van planten bij de verwarming. De meeste planten houden namelijk niet van enorme temperatuurverschillen. Hetzelfde geldt overigens voor ramen, dan staan ze namelijk op de tocht.

LANGE TAKKEN
Soms worden de takken van een plant heel lang, maar groeit het blad niet mee. Dan heeft uw plant waarschijnlijk te weinig zonlicht. Die takken kunt u het beste afknippen, zo creëert u tevens ruimte voor nieuwe groene bladeren.

BLAD ALS GRAADMETER
Elke plant is natuurlijk anders, met de vorige tips ben ik vooral uitgegaan van gemiddelden. Meestal kunt u de bladeren als graadmeter gebruiken voor de behoeften van de plant. Heeft de plant dunne fragiele blaadjes, dan heeft zij wat meer water nodig en niet te veel zonlicht. Zijn het dikke bladeren, zoals die van vetplanten, dan houdt de plant vocht vast en hebben dus niet zo veel water nodig. Planten met dikke bladeren mogen ook meer zonlicht hebben.

Ik hoop van harte dat u mijn tips nuttig vindt en ze kunt toepassen op uw planten.


 

Lees meer

Lichtplan

  Colette Lentink     13-11-2018     Reacties (0)

Lichtplan

Hoe maak je een goed lichtplan?

Licht is toch wel een van de belangrijkste dingen in elk interieur, daarom is het goed om daar van te voren over na te denken.

 

Stap 1 - De inrichting

De verlichting hangt af van de inrichting in uw interieur. Het is handig om eerst een schets te maken van het interieur. Je hoeft geen teken expert te zijn om dat te doen. Simpele blokjes en halve rondjes zijn genoeg!

 

Stap 2 - Aansluitpunten

Tijdens het maken van de indeling is het verstandig om de aansluitpunten van de verlichting in de gaten te houden. Je wilt er natuurlijk niet past achter komen dat de bedrading van je hanglamp te kort is, wanneer hij al uitgepakt op de eetkamertafel ligt. Er staat altijd wel bij de lamp hoelang het snoer is, dus let daar goed op.

 

Stap 3 - Technische mogelijkheden

Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in ‘Kelvin’. Hoe hoger het aantal, hoe koeler de kleur.

In een woonkamer is 2700 Kelvin het beste aan te raden. Het mooiste is om lampen te kiezen die dezelfde lichtkleur hebben.

De lichtsterkte wordt uitgedrukt in ‘Lumen’. Met een hoog plafond is het erg van belang naar de lichtsterkte van de lamp te kijken. Je hebt dan in verhouding een hogere waarde Lumen nodig om voldoende licht te creëren.

In een ruimte met donkere kleuren is er ook meer licht nodig dan in een ruimte met lichte kleuren. Dit komt doordat donkere kleuren meer licht absorberen.

Ook handig om te weten: Oudere mensen hebben meer licht nodig dan jongere mensen. Iemand van 65 jaar heeft bijvoorbeeld 3,5x zoveel licht nodig als een 25 jarige. Met een dimmer kun je de lichthoeveelheid naar eigen wens instellen.

Lees meer

Een nieuw interieur uitzoeken, altijd lastig.

  Tamara van Hooren     09-10-2018     Reacties (0)Ik ben Tamara van Hooren, 24 jaar, en werkzaam als sales manager bij Instyle Home. Ik heb een passie voor interieurs en het volgen van de laatste trends op het gebied van wonen. Deze passie wil ik graag aan u overdragen.

ZOEKTOCHT
Altijd lastig wanneer je een nieuw interieur gaat uitzoeken. Er is ongelooflijk veel keuze, maar dat niet alleen, vindt u het na een jaar nog mooi ? Een aantal tips kan ik jullie geven om het kiezen van jullie droominterieur gemakkelijker te maken.


MOODBOARDS
Maak moodboards, en nee dat hoeft niet perse door middel van knippen en plakken op een groot A3 papier. Tegenwoordig kan dat heel gemakkelijk met Pinterest. Een platform waar je heel veel verschillende afbeeldingen kunt vinden en allemaal op een virtueel bord kunt verzamelen.

 

"...Pinterest is een ideale tool voor het samenstellen van een moodboard voor uw interieur inspiratie... Eenvoudig, handig en heel veel aanbod..."DE BASIS
De beleving is gekozen dan eerst beginnen bij de basis van het interieur, de keuze van de wandbekleding en de vloeren.


MEUBELS
Daarna komen de meubels aan bod. Welke stijl wilt u uitstralen? Modern, landelijk, stoer of juist een vintage stijl. De keuze van de gewenste stijl is belangrijk voor de materialen die u wilt gaan toepassen bij de meubels.


AANKLEDING
Tot slot, de aankleding van het interieur. Denk daarbij aan de verlichting, decoratie, de echte finishing touch waardoor de sfeer compleet wordt gemaakt.

Verwijzingen
Ik heb een aantal verwijzingen naar onze producten per stijl voor u op een rij gezet. Als u op de suggesties klikt, dan wordt u direct door geleidt naar het betreffende meubel.

Tony +A Vintage  ( Vintage stijl )

Eetkamerstoel Victor ( Stoer )

TV meubel Long beach ( Landelijk )

Vloerlamp Metalco ( Modern )

Lees meer

wat kleur kan doen in uw interieur

  Colette Lentink     28-09-2018     Reacties (0)


 


Mijn naam is Colette Lentink, student ruimtelijke vormgeving en in mijn vrije tijd altijd wel bezig met creatieve projecten. Ik loop stage bij Instyle Home als interieurontwerper. Ruimtes inrichten en creatieve projecten heb ik altijd al leuk gevonden, dus waarom zou je van je hobby geen beroep maken ?
 

"...Kleur kan zoveel bepalen in de sfeer van uw interieur. Wilt u kleur toevoegen, maar weet u niet hoe ? Ik heb een aantal tips voor u ! "


BASISKLEUREN
Aan de linkerkant van de grote cirkel ziet u koude kleuren en aan de rechterkant warme kleuren. Voeg een warme kleur toe aan uw interieur. Zo heeft u al gauw een plek die veel meer sfeer uitstraalt.

Wilt u verschillende kleuren in uw interieur ?
Kies dan voor kleurcontrasten. Hier zijn een aantal contrasten die goed werken:

Warm koud contrast
Als u een warme kleur combineert met een koude kleur dan geeft dat een mooie balans.

Licht-donker contrast
Een lichte kleur komt goed naar voren bij een donkere kleur en andersom natuurlijk!

Complementair contrast
Complementaire kleuren versterken elkaar. Als u kijkt naar de kleurencirkel dan staan de kleuren recht tegenover elkaar. De bekendste voorbeelden van complementaire kleuren zijn ‘geel en paars’, ‘blauw en oranje’ en ‘groen en rood’.

Ton sur ton
Hoewel het geen contrast is werkt ‘ton sur ton’ ook heel goed. Oftewel dezelfde kleur in verschillende tinten bij elkaar. Dit kunt u ook mooi combineren met zwart en wit.

Hartelijke groet,


Colette Lentink,

student ruimtelijke vormgeving

Lees meer